krem-vialise.pl

krem-vialise.pl – moda, uroda, lifestyle

Obiady z Magdą Gessler
Lifestyle

Obiady z Magdą Gessler – przegląd

Polska kuchnia zachwyca smakiem, aromatem i zróżnicowaniem. Tę obfitość zawdzięcza w dużej mierze zagmatwanej historii, a zwłaszcza mieszkających na ziemiach Rzeczpospolitej mniejszością narodowym. Oczywiście są też dania uważane za typowo polskie, choć historycy kulinarni z pewnością znaleźli by argumenty za tym, że część z przepisów czy składników opiera się na kuchni żydowskiej, ormiańskiej, tatarskie, rosyjskiej, niemieckiej czy litewskiej. Zróżnicowanie we współczesnej polskiej kuchni uważanej za tradycyjną wynika też z dawnych podziałów klasowych. To, co kiedyś było przekleństwem, dziś może być atutem. Starannie dobrane składniki, bez niepotrzebnych wzmacniaczy smaku i aromatu – tam kusiły prawdziwe domowe wyroby.

Bogactwo kulinarne w zasięgu ręki, czyli znakomite zupy

Polska kuchnia od wieków słynęła z zup czy polewek. I tak jest do dziś. Dwudaniowy obiad to wciąż nieodzowny element spotkania w gronie rodzinnym. Spośród wybornych zup co najmniej kilka zasługuje na wyróżnienie. Pierwszą to żurek na prawdziwym zakwasie, którego aromat i smak wzbogaciły prawdziwki. Kolejną propozycją jest także powstający na zakwasie barszcz czerwony – smak zawdzięcza takim składnikom, jak suszone borowiki, skórka z antonówek czy cebula. Flaki od lat są wyznacznikiem kuchni uważanej za warszawską – w ofercie Delikatesów U Fukiera Magdy Gessler nie mogło ich zabraknąć; smakują wybornie. Jest też i rosół – długo i powoli gotowany, na wielu mięsach, pachnący i esencjonalny, według wyjątkowej receptury Magdy Gessler.

Drugie dania

Bigos to danie nie tylko świąteczne. Owszem, jego przygotowanie wymaga sporo czasu, ale dzięki możliwości zamówienia gotowych dań w słoikach, można mieć wyborny obiad w kilka minut. Bigos według receptury Magdy Gessler to hit – kapusta kiszona, boczek wieprzowy, dziczyzna, kiełbasa jałowcowa czerwone wino, suszone borowiki oraz starannie dobrane przyprawy są kluczem do sukcesu. O uwagę proszą też gołąbki – kapusta włoska, mięso z udźca cielęcego, ryż jaśminowy stanowią bazę pysznej potrawy. Inne dania w słoikach też są warte uwagi (i grzechu!). Aby skosztować którejś z potraw, nie trzeba gotować w domowym zaciszu. Wystarczy tylko zamówić dania gotowe w słoikach i oczekiwać na przesyłkę!

Jak zamawiać?

Dania gotowe w słoikach z Delikatesów U Fukiera Magdy Gessler można zamówić kurierem. Produkty do domu czy do firmy dostarczane są w ciągu 24 godzin przez pięć dni w tygodniu. To wygodna forma dla każdego, kto szuka znakomitej kuchni i nie czasu czy ochoty na gotowanie lub wizytę w restauracji. Domowe wyroby premium bez konserwantów i wzmacniaczy smaku usatysfakcjonują każde podniebienie.

Sprawdź https://delikatesy.ufukiera.pl/dania-w-sloikach!